2023-06-05 11:10Nyheter

VR Sveriges Stockholmslag körde in på en fjärdeplats i Spårvagns-EM

Spårvagnsförarna Lise Fuchs och Fredrik Forssberg slutade på en fjärdeplats. Här tillsammans med lagledare och driftchef Petrus Sarmento samt tränare Robert Keijsner.Spårvagnsförarna Lise Fuchs och Fredrik Forssberg slutade på en fjärdeplats. Här tillsammans med lagledare och driftchef Petrus Sarmento samt tränare Robert Keijsner.

I lördags ägde Spårvagns-EM rum i Oradea, Rumänien. VR Sverige deltog med ett mycket starkt Stockholmslag bestående av spårvagnsförarna Lise Fuchs och Fredrik Forssberg från VR Nockebybanan/Tvärbanan. Tränare var Robert Keijsner, lagledare var driftchef Petrus Sarmento. Totalt var det 50 spårvagnsförare från 25 europeiska städer som gjorde upp om titeln.

Stockholmslaget satt länge på första plats i vinnarbåset efter andra åket, men fick till slut ge sig för det vinnande laget från Wien, tredje plats kammades hem av Prag. Stockholmslaget slutade på en stark fjärdeplacering.

​​​​​Och ja, det var några som kom tvåa också – och ja, det var våra vänner från Göteborg.... Det var de värda – de fick kämpa rejält och det handlar om mycket små poängmarginaler mellan de vinnande lagen.

Fredrik Forssberg var dock inte helt nöjd med fjärdeplaceringen:

– Nja, det kunde ha varit bättre…

Även Lise Fuchs hade delade känslor inför resultatet:

– Det är surt att vara fyra, det är precis utanför pallplatsen. Men vi får tänka på att vi var fjärde bäst av tjugofem länder, och det är inte dåligt!

Tränare Robert Keijsner är dock mycket stolt över sitt lag:

– Det var ett riktigt bra lag i år igen. De har haft jätteroligt tillsammans och hatten av för Göteborg, som slog oss i dag.

Lagledare och driftchef Petrus Sarmento sammanfattar:

​​​– Vårt lag var riktigt, riktigt starkt och jag är alltid stolt över mina spårvagnsförare oavsett vilken placering vi får. De är alltid nummer ett för mig! Vi är även glada att våra vänner från Göteborg hamnade på andra plats, men dom har en bit kvar att ta hem en EM-seger som Stockholm gjorde 2018!

VR Sverige AB vann Spårvagns-EM 2018 i Stuttgart med spårvagnsförarna Sara Aspenström och Jonas Arvidsson, därefter var arrangemanget inställt i tre år på grund av pandemin. År 2022 arrangerades spårvagns-EM i Leipzig. Det svenska laget slutade då på en fjärde plats och lagets manlige förare Mikael Gustafsson utsågs till EM:s bäste förare.


Om VR Sverige

VR Sverige ansvarar för Pågatågen i södra Sverige på uppdrag av Skånetrafiken. Andra uppdrag för Skånetrafiken är busstrafiken i Helsingborg och Kristianstad. I Östergötland ansvarar VR Sverige för Östgötapendeln på uppdrag av Östgötatrafiken. I Stockholm kör VR buss, spårvagn och lokaltåg på uppdrag av SL. Med cirka 3 000 medarbetare, 520 bussar, 180 tåg och 70 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. VR Sverige ägs av finska VR Group som sedan 160 år tillbaka kör tåg, bussar och spårvagnar i Finland. Tillsammans tar vi ett stort miljöansvar och bidrar till att minska trafikens miljöeffekter och samhällets koldioxidavtryck.


Kontaktpersoner

Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund