2023-05-04 08:00Pressmeddelande

Marcus Eddieson ny affärsområdeschef för VR Tåg i Bergslagen.

Marcus EddiesonAffärsområdeschef VR Tåg i Bergslagen

Ny affärsområdeschef för VR Tåg i Bergslagen blir Marcus Eddieson som idag arbetar som trafikchef för Öresundstågen. Marcus tillträder sitt nya jobb under våren.

Marcus Eddieson, som i grunden är lokförare, har en lång och gedigen erfarenhet från tågbranschen med en lång rad ledande befattningar, senast som trafikchef för Öresundstågen.

– Uppstarten av vårt nya kontrakt för Tåg i Bergslagen har pågått sedan vi fick tilldelningen, säger Haris Habul, direktör för division Tåg inom VR Sverige. Att vi nu får in Marcus som affärsområdeschef, med sin långa erfarenhet av branschen och att starta nya kontrakt, känns väldigt tryggt, avslutar Haris Habul.

Jag ser väldigt mycket fram emot att ta mig an uppgiften som affärsområdeschef för VR Tåg i Bergslagen. Jag tycker Tåg i Bergslagen är ett mycket spännande trafikupplägg med regionöverskridande trafik, nya fordon och stationering av personal på flera orter. Med egen styrning av den dagliga trafiken, underhållet och med engagerad personal kommer vi att lyckas och vi kommer att göra det tillsammans, säger Marcus Eddieson.

 

Marcus Eddieson har arbetat för flera tågföretag, som till exempel SJ, DSB Krösatåg, VY Tåg och Bombardier, och har deltagit i flera uppstarter av nya kontrakt. Senast kommer han från Transdev där han har arbetat som trafikchef för Öresundstågen.

 

VR Sverige AB startar trafiken för Tåg i Bergslagen i december i år. Det är ett 10-årskontrakt med option på ett extra år.

Kontraktet engagerar ca. 200 anställda och trafiken kommer att bedrivas med de befintliga tågen, som tillhandahålls av beställaren, men dessa ersätts delvis med nya tåg under 2023.Om VR Sverige

VR Sverige ansvarar för Pågatågen i södra Sverige på uppdrag av Skånetrafiken. Andra uppdrag för Skånetrafiken är busstrafiken i Helsingborg och Kristianstad. I Östergötland ansvarar VR Sverige för Östgötapendeln på uppdrag av Östgötatrafiken. I Stockholm kör VR buss, spårvagn och lokaltåg på uppdrag av SL. Med cirka 3 000 medarbetare, 520 bussar, 180 tåg och 70 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. VR Sverige ägs av finska VR Group som sedan 160 år tillbaka kör tåg, bussar och spårvagnar i Finland. Tillsammans tar vi ett stort miljöansvar och bidrar till att minska trafikens miljöeffekter och samhällets koldioxidavtryck.


Kontaktpersoner

Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund