2020-12-01 13:51Pressmeddelande

Två av tre fackförbund har tecknat lokalt kollektivavtal för Pågatågen

Pågatåg
Foto: Elisabeth StengaardPågatåg Foto: Elisabeth Stengaard

Förra veckan tecknade Arriva Sverige AB nytt kollektivavtal med fackförbundet ST och idag följer fackförbundet TJ efter.

Arriva har tillsammans med de två fackförbunden TJ och ST, tagit stort ansvar i avtalsrörelsen för att säkra att tågen fortsätter att köra i en tid där både kollektivt och personligt ansvar är viktigare än någonsin.

”När vi nu även nått en överenskommelse med TJ om ett nytt lokalt kollektivavtal, så visar det på ett stort ansvarstagande från både fack och oss. I den svåra situation som vårt samhälle befinner sig i måste en samhällsfarlig konflikt med alla medel undvikas. Arriva hade ambition att förhandla fram ett avtal som bättre överensstämmer med de förutsättningar som finns, men valde att på det stora hela att gå tillbaka till det gamla avtalet. Vi har nu stora förväntningar att även Seko inser att det är dags att komma överens,” säger Haris Habul, Divisionsdirektör Tåg Arriva Sverige AB.

Det finns tre fackliga organisationer på Pågatågen som organiserar medarbetare, Seko, ST och TJ. Seko har redan tidigare fått motsvarande avtalsförslag att ta ställning till, men har då valt att tacka nej.Om VR Sverige

Arriva är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa, med över 53 000 anställda och levererar 2 miljarder resor per år över 14 europeiska länder. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Vi är en del av Deutsche Bahn (DB), ett av världens ledande passagerare- och logistikföretag, och ansvarar för DB: s regionala persontransporter utanför Tyskland. Arriva har, förutom i Sverige, verksamhet i Tjeckien, Kroatien, Danmark, Ungern, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien och Storbritannien.


Kontaktpersoner

Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund