2023-04-05 12:39Pressmeddelande

Möt Annelie från Tvärbanan på ”Uniform på jobbet-dagen” den 19 april

Annelie är en av Hemvärnets 21 000 frivilliga hemvärnssoldater som bär militäruniform på jobbet torsdagen den 19 april.Annelie är en av Hemvärnets 21 000 frivilliga hemvärnssoldater som bär militäruniform på jobbet torsdagen den 19 april.

Annelie är aktiv i Hemvärnet eftersom hon tycker att det är viktigt att Sverige har ett försvar. På ”Uniform på jobbet-dagen”, onsdagen den 19 april klockan 09:30–15:30, finns hon på plats i sin militäruniform vid Tvärbanans hållplats i Sickla.

 

Annelie har varit specialist i Hemvärnet i 27 år – en organisation inom Försvarsmakten, som bidrar till att bevara Sveriges frihet och skydda vår rätt att själva välja hur vi ska leva. Hon deltar i en övning på våren och en på hösten. Däremellan deltar hon i kompletteringsövningar, när det inte krockar med jobbet. 

 

– Vi tror att vi är säkra. Men vi kanske inte är så säkra som vi tror. Demokratin är skör, inget vi kan ta för givet. 

 

På VR Sverige är vi stolta över de medarbetare som genom sitt engagemang i Hemvärnet bidrar till ett fritt och tryggt Sverige. Därför stödjer vi ”Uniform på jobbet-dagen” den 19 april.

 

Fakta om Uniform på jobbet-dagen

Varje år genomför Hemvärnet ”Uniform på jobbet-dagen”. Under dagen får hemvärnssoldater bära uniform på arbetet. Syftet är att synliggöra och väcka intresse för Hemvärnet.

 

Fakta om Hemvärnet

Hemvärnet bidrar till att bevara landets frihet och skydda vår rätt att själva välja hur vi ska leva. Hemvärnet är en organisation inom Försvarsmakten som verkat sedan 1940. Hemvärnet består av 21 000 frivilliga svenska medborgare som utgör huvuddelen av Försvarsmaktens personal.

 

 

 


Om VR Sverige

VR Sverige ansvarar för Pågatågen i södra Sverige på uppdrag av Skånetrafiken. Andra uppdrag för Skånetrafiken är busstrafiken i Helsingborg och Kristianstad. I Östergötland ansvarar VR Sverige för Östgötapendeln på uppdrag av Östgötatrafiken. I Stockholm kör VR buss, spårvagn och lokaltåg på uppdrag av SL. Med cirka 3 000 medarbetare, 520 bussar, 180 tåg och 70 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. VR Sverige ägs av finska VR Group som sedan 160 år tillbaka kör tåg, bussar och spårvagnar i Finland. Tillsammans tar vi ett stort miljöansvar och bidrar till att minska trafikens miljöeffekter och samhällets koldioxidavtryck.


Kontaktpersoner

Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund