2021-09-07 11:00Pressmeddelande

Kenny Bungss ny säkerhetsdirektör för Arriva Sverige

Kenny Bungss tar över posten som säkerhetsdirektör för Arriva Sverige efter Bengt Ohlin, som går i pension. Kenny Bungss, som sedan fem år tillbaka arbetar som trygghetschef på Arriva, tillträder sin nya tjänst 1 oktober. Bengt Ohlin kommer att vara kvar som resurs i säkerhetsavdelningen fram till oktober 2022.

– Arriva har under mina år som säkerhetsdirektör utvecklats mycket som bolag och jag är stolt över hur vår säkerhetsavdelning har varit en viktig del i denna process, säger Bengt Ohlin.

Kenny Bungss, ny säkerhetsdirektör för Arriva Sverige:

– Jag började min resa på Arriva som trygghetschef för drygt fem år sedan. Under dessa år har mycket hänt – vi har nu en trygghetsstrategi, processer och rutiner kring polisanmälningar, en stark samverkan med huvudmän, kommuner och polisen, klara instruktioner till vår operativa personal och ett trygghetsindex, för att nämna några saker. Vi har också ett gott renommé inom branschen, vilket är glädjande.

– Min ambition är att fortsätta att utveckla säkerhetsavdelningen tillsammans med mina medarbetare där vi fortsatt kommer att ha målet att alla medarbetare och resenärer alltid ska vara säkra och känna sig trygga i kollektivtrafiken.


Ämnen: Trygghet

Om VR Sverige

Arrivakoncernen är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa, med över 46 000 anställda och mer än 2 miljarder levererade resor per år över 14 europeiska länder. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 770 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Vi är en del av Deutsche Bahn (DB), ett av världens ledande passagerare- och logistikföretag, och ansvarar för DB: s regionala persontransporter utanför Tyskland. Arriva har, förutom i Sverige, verksamhet i Tjeckien, Kroatien, Danmark, Ungern, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien och Storbritannien.


Kontaktpersoner

Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund