2020-08-10 08:45Pressmeddelande

Johan Lindgren ny vd för Arriva Sverige.

Fotograf Thomas CarlgrenJohan Lindgren

Johan Åhlander väljer att lämna Arriva Sverige AB och ersätts av Johan Lindgren som idag är CFO för Arriva.

Johan Lindgren blir ny vd för Arriva Sverige när Johan Åhlander, efter drygt sju år som vd väljer att lämna bolaget. Johan Lindgren har varit CFO sedan 2014 och tillträder sin nya tjänst omgående men Johan Åhlander kommer under en period att vara kvar som resurs för att säkerställa övergången.

  • Jag känner att det är dags för mig att hitta nya utmaningar. Under de drygt sju år jag har varit vd har Arriva etablerat sig på den svenska marknaden med en stabil organisation och leverans. Nu är det dags för en ny kraft att fortsätta vårt framgångsrika arbete och med Johan Lindgren får bolaget kontinuitet men också ny kraft som kan fortsätta nå  åra affärsmål, säger Johan Åhlander.
  • Det känns oerhört inspirerande att få ta över ledarskapet. Arriva Sverige har en fastlagd strategi som jag och övriga i ledningsgruppen kommer att fortsätta att driva. I den strategin har vi fokus på befintliga kunder och kontrakt och att säkerställa en pålitlig leverans och en hög servicenivå. En förutsättning för vår verksamhet är våra kunniga medarbetare och där kommer jag inledningsvis lägga mycket av mitt engagemang, säger Johan Lindgren.

 

Johan Lindgren har en magisterexamen i företagsekonomi med inriktning på finansiering samt en kandidatexamen med inriktning på makroekonomi, båda från Stockholms Universitet.

Rekryteringen av en ny CFO har påbörjats och beräknas vara klar under hösten.


Om VR Sverige

Arriva är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa, med över 53 000 anställda och levererar 2 miljarder resor per år över 14 europeiska länder. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Vi är en del av Deutsche Bahn (DB), ett av världens ledande passagerare- och logistikföretag, och ansvarar för DB: s regionala persontransporter utanför Tyskland. Arriva har, förutom i Sverige, verksamhet i Tjeckien, Kroatien, Danmark, Ungern, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien och Storbritannien.


Kontaktpersoner

Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund