2023-12-15 14:31Pressmeddelande

Hög sjukfrånvaro leder till inställda tåg

VR Sverige, som sedan 10 december är operatör för Tåg i Bergslagen, har under torsdag och fredag fått ställa in flera avgångar på grund av hög sjukfrånvaro. Problemen beräknas kvarstå de närmaste dagarna men åtgärder vidtas redan under helgen för att minimera problemen.

På grund av en betydande ökning av sjukanmälningar bland lokförare och tågvärdar de senaste dagarna har VR Tåg i Bergslagen tvingats ställa in flera planerade tågavgångar.

  • Precis som i övriga samhället har vi tyvärr flera lokförare och tågvärdar som har blivit sjuka och sjukanmält sig så sent att vi inte har hunnit hitta ersättare, säger Haris Habul, direktör för division Tåg hos VR Sverige AB. Vi beklagar det inträffade och arbetar intensivt för att hantera den rådande situationen. Tillsammans med Tåg i Bergslagen planerar vi att proaktivt ersätta vissa tågavgångar med buss för att frigöra mer personal och därigenom stärka vår operativa kapacitet under de närmaste dagarna. Tack för ert tålamod och förståelse medan vi arbetar för att lösa dessa utmaningar, avslutar Haris Habul.

Information om trafiken uppdateras löpande och publiceras www.tagibergslagen.se.


Om VR Sverige

VR Sverige AB är ett helägt dotterbolag till VR Group i Finland där finska staten sedan 160 år är huvudägare. VR Sverige ansvarar för Pågatågen i södra Sverige på uppdrag av Skånetrafiken. Andra uppdrag för Skånetrafiken är busstrafiken i Helsingborg och Kristianstad. I Östergötland ansvarar VR Sverige för Östgötapendeln på uppdrag av Östgötatrafiken. I Stockholm kör VR buss, spårvagn och lokaltåg på uppdrag av SL. 10 december 2023 startade VR Sverige ett nytt kontrakt för Tåg i Bergslagen. Antalet anställda är cirka 3 000 personer och i verksamheten finns ca. 800 bussar, 122 tåg och 65 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. I Finland ansvarar VR Group för passagerartrafiken på nationella nätet men kör också bussar, spårvagnar och godstrafik samt driver verkstäder för reparation och underhåll av fordon. Tillsammans tar vi ett stort miljöansvar och bidrar till att minska trafikens miljöeffekter och samhällets koldioxidavtryck.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour