2021-03-04 14:58Pressmeddelande

Arriva tecknar avtal med Region Skåne för den regionala busstrafiken i Kristianstad

Efter att förvaltningsrätten prövat ett överklagande får nu Arriva förtroendet att från och med december 2021 driva den kollektiva regiontrafiken i Kristianstad. Sedan december 2020 driver Arriva även stadstrafiken i Kristianstad. Avtalet löper på åtta år och är värt ca 1,5 miljarder kronor.

 

Vid trafikstarten av regiontrafiken i Kristianstad bedrivs trafiken med 31 nya  bussar. Sedan tidigare körs 53 bussar i stadstrafiken. Senare i avtalet ersätts 46 av de 53 stadsbussarna med nyinköpta bussar. Vid trafikstarten i december 2021 anställs 50 nya förare.

 

− Det nya avtalet ger boende i Kristianstad och Nordostområdet ett punktligt, tryggt och flexibelt utbud inom kollektivtrafiken och nu kommer det bli nya fordon, vilket vi hoppas ska öka reseupplevelsen än mer. Vår förhoppning är att det leder till att ännu fler, väljer att åka med kollektivtrafik den dag då det blir aktuellt, vilket bidrar till ett mer hållbart samhälle, säger Saman Tondnevis, Affärsområdeschef Buss på Skånetrafiken.

 

− Bussbranschen är hårt drabbad av pandemin, säger Martin Frennessen, trafikchef på depån i Kristianstad. Men vi arbetar hårt för att vara beredda att ta emot alla resenärer när allt återgår till ett normalläge igen.


Om VR Sverige

Arriva är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa, med över 46 000 anställda och levererar 2 miljarder resor per år över 14 europeiska länder. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Vi är en del av Deutsche Bahn (DB), ett av världens ledande passagerare- och logistikföretag, och ansvarar för DB: s regionala persontransporter utanför Tyskland. Arriva har, förutom i Sverige, verksamhet i Tjeckien, Kroatien, Danmark, Ungern, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien och Storbritannien.


Kontaktpersoner

Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund