2020-11-26 10:18Pressmeddelande

Arriva har tecknat lokalt kollektivavtal för Pågatågen

Idag har Arriva Sverige AB och fackförbundet ST tecknat ett lokalt kollektivavtal för Pågatågen.

 

”Vi kan med glädje meddela att idag torsdag 26/11–2020 har Arriva och fackförbundet ST tecknat lokalt kollektivavtal för verksamheten på Pågatågen. Det undertecknade kollektivavtalet är i grunden det gamla lokala kollektivavtal som fanns under Arriva Tågs tid. Avtalet börjar att gälla med start 26 november. Sen augusti 2018 har förhandlingar pågått mellan parterna. Arrivas avsikt har under hela resan varit att få till stånd ett lokalt avtal som överensstämmer med de ändrade förutsättningarna. Vi är dock nöjda att förhandlingarna äntligen är avslutade och att vi nu gemensamt kan blicka framåt och fortsätta utvecklingsresan för Pågatågen, säger Haris Habul, direktör Division Tåg, Arriva Sverige AB.”

Det finns tre fackliga organisationer på Pågatågen som organiserar medarbetare. Seko som är en av dessa, har redan tidigare fått motsvarande förslag att ta ställning till.


Om VR Sverige

Arriva är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa, med över 53 000 anställda och levererar 2 miljarder resor per år över 14 europeiska länder. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Vi är en del av Deutsche Bahn (DB), ett av världens ledande passagerare- och logistikföretag, och ansvarar för DB: s regionala persontransporter utanför Tyskland. Arriva har, förutom i Sverige, verksamhet i Tjeckien, Kroatien, Danmark, Ungern, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien och Storbritannien.


Kontaktpersoner

Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund