2019-03-25 15:58Nyheter

Transportstyrelsen ger Arriva Sverige väl godkänt för sitt säkerhetsarbete

Säkerhetsdirektör Arriva Sverige ABSäkerhetsdirektör Arriva Sverige AB

Transportstyrelsens tillsyn gav  Arriva Sveriges säkerhetsarbete inom spårburen trafik väl godkänt. Ingen avvikelse som hade lett till föreläggande kunde identifieras. Både säkerhetsarbetet och säkerhetskulturen inom företaget bedömdes som mycket bra. Ledningsfunktionernas verifikation av säkerhetsarbetet bedömdes som mycket tillfredsställande.
-
Det här är resultatet av att vi vågat förändra vårt sätt att arbeta med säkerhet och hittat nya vägar för att strukturera och förbättra våra metoder, säger Bengt Ohlin, säkerhetsdirektör för Arriva Sverige AB.

 

Det var mellan den 19 och 21 mars i år som  Transportstyrelsen genomförde tillsyn av Arriva Sveriges säkerhetsarbete. Hela säkerhetsstyrningssystemet har granskats, det vill säga hur säkerhetsarbetet går till inom Arriva Sveriges spårbundna trafik. De delar som studerades var ledning, ansvar, delegering, riskhantering, avvikelser, revisioner, instruktioner, underhållsverksamhet, personalplanering, utbildning. Ingen avvikelse kunde identifieras.
-Transportstyrelsen var imponerad över hur seriös och mogen inställning vi har i vårt säkerhetsarbete, säger Bengt Ohlin. Vi har bland annat genom vårt digitala verktyg Tågportalen vågat prova nya vägar för att öka vår konkurrensförmåga. Jag skulle vilja påstå att det är ett av det bättre  verktygen som finns på marknaden idag.

 

Tågportalen gör det lättare för lokförarna att ta del av säkerhetsnyheter inför varje tjänstgöring samt  att det nu är enklare att rapportera fel. Det gör det också tydligare för verkstäderna att förstå var felen finns samt åtgärda dom.
- Vi är naturligtvis väldigt stolta över våra framgångar inom säkerhet men det slutar inte här, nu spänner vi musklerna för framtida utmaningar, avslutar Bengt Ohlin.Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund