2017-06-20 14:06Nyheter

Rekordhöga siffror för Roslagsbanan i senaste Nöjd Kund-mätningen

null

Under maj månad visar Roslagsbanan upp de högsta sifforna någonsin under Arrivas trafik i en nöjd kund-mätning och landar på ett sammantaget resultat på 89 procent.

- Förklaringen ligger i den höga tillförlitligheten. Vi levererar den planerade trafiken och dessutom har vi blivit mycket punktligare, säger Haris Habul, direktör division tåg. Detta mycket tack vare lokala initiativ av ledningen för Roslagsbanan och lyhördhet hos både åkande- och trafikledningspersonal att anamma nya arbetssätt. Vi ser också att resenärerna upplever att vi blivit bättre på att hantera störningsinformation. 

Om undersökningen
Undersökningen Nöjd Kund Index görs på uppdrag av SL av ett oberoende företag som varje månad mäter kvaliteten inom kollektivtrafiken i hela länet. Resultatet baseras på intervjuer med 3 500 resenärer och mäter allt från bemötande, information, städning och tidtabeller på slumpvis utvalda stationer och linjer. Undersökningen görs enbart på tågen och inte på ersättningsbussarna.


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund