2019-10-11 07:22Nyheter

Punktligheten för Pågatågen ökar

Foto: Elisabeth Stengaard Foto: Elisabeth Stengaard

I september levererade Pågatågen den högsta samlade punktligheten för i år med 95 procent av tågen i tid. Detta enligt den nationella statistiken från Trafikverket där ett tåg som är inom fem minuter försenat räknas som i tid. Skånetrafiken har dock satt målet högre och arbetar för en punktlighet inom tre minuter.

- Västkustbanan, som går mellan Lund och Göteborg fungerar bra och har gjort så under året. Vi har under september kört med högre punktlighet än normalt på vardagarna och på stora orter, där det är mycket tåg, som Malmö och Lund har vår punktlighet ökat, säger Ted Stålhammar, kvalitetsansvarig på Arriva Pågatågen. 

Pågatågen körde under september 13 000 tåg. Vi hade färre störningar i trafiken och endast en dag var riktigt stökig. En fantastisk notering är att vi lördagen den 28 september hade en punktlighet på 99 procent.

Samlade satsningar på järnvägen ger resultat

Arriva, tillsammans med, Skånetrafiken arbetar löpande med olika sätt att förbättra punktligheten, något som tillsammans med de långsiktiga satsningarna på järnvägens infrastruktur leder till att punktligheten succesivt ökar.

Bland annat har kontaktledningar bytts mellan Hässleholm och Lund. Förbättringar under kommande år är främst bygget av ytterligare två spår mellan Arlöv och Lund samt upprustningen av Lommabanan med målet att erbjuda Lomma pågatågstrafik till december 2020.

Fram till augusti 2019 har resandet med Pågatågen ökat med fyra procent jämfört med samma period i fjol.Om VR Sverige

Arriva är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa, med över 53 000 anställda och levererar 2 miljarder resor per år över 14 europeiska länder. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Vi är en del av Deutsche Bahn (DB), ett av världens ledande passagerare- och logistikföretag, och ansvarar för DB: s regionala persontransporter utanför Tyskland. Arriva har, förutom i Sverige, verksamhet i Tjeckien, Kroatien, Danmark, Ungern, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien och Storbritannien.