2017-05-04 15:03Nyheter

Linnea och Mikael är Arrivas representanter i Spårvagns-EM på Teneriffa

null

Efter en kvaltävling förra veckan är nu Arrivas representanter till årets upplaga av Spårvagns-EM utsedda. Det blir Linnea Berglund och Mikael Gustafsson som tävlar på Teneriffa den 2-5 juni.

Det stod klart efter att fyra lag tävlat i grenar som spårvagnsbowling, stanna med dörrar vid markering och precisionskörning med förarbiträde bland annat i den interna kvaltävlingen i Brommahallen förra veckan.

Förra året blev Arriva bästa svenska lag med en nionde plats när tävlingen avgjordes i Berlin.

Tävlingsgrenar hemlighålls in i det sista

Första dagen av tävlingen på Teneriffa får samtliga lag övningsköra de spanska spårvagnarna för att bekanta sig med vagnarna innan tävlingarna sedan börjar.

- Exakt vilka grenar det blir på Teneriffa offentliggörs till tävlingen, men vi har en god ide vad vi ska träna på, säger Petrus Sarmento, driftchef på Tvär- och Nockebybanan.

I år är det sjätte upplagan av Spårvagns-EM och tredje gången Arriva deltar. Lag från hela Europa deltar och från Sverige kommer även ett lag från Göteborg.


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund