2017-05-04 15:03Nyheter

Linnea och Mikael är Arrivas representanter i Spårvagns-EM på Teneriffa

null

Efter en kvaltävling förra veckan är nu Arrivas representanter till årets upplaga av Spårvagns-EM utsedda. Det blir Linnea Berglund och Mikael Gustafsson som tävlar på Teneriffa den 2-5 juni.

Det stod klart efter att fyra lag tävlat i grenar som spårvagnsbowling, stanna med dörrar vid markering och precisionskörning med förarbiträde bland annat i den interna kvaltävlingen i Brommahallen förra veckan.

Förra året blev Arriva bästa svenska lag med en nionde plats när tävlingen avgjordes i Berlin.

Tävlingsgrenar hemlighålls in i det sista

Första dagen av tävlingen på Teneriffa får samtliga lag övningsköra de spanska spårvagnarna för att bekanta sig med vagnarna innan tävlingarna sedan börjar.

- Exakt vilka grenar det blir på Teneriffa offentliggörs till tävlingen, men vi har en god ide vad vi ska träna på, säger Petrus Sarmento, driftchef på Tvär- och Nockebybanan.

I år är det sjätte upplagan av Spårvagns-EM och tredje gången Arriva deltar. Lag från hela Europa deltar och från Sverige kommer även ett lag från Göteborg.


Om VR i Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.

Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund