2017-06-07 14:15Nyheter

Arriva svenska mästare i Spårvagns-EM

null

Arriva blev bästa svenska lag med en femte plats när Spårvagns-EM avgjordes i Santa Cruz, Teneriffa, i helgen. Vinsten gick till ett lag från Paris. 

Tävlingen avgjordes i fem moment under tidtagning. Grenarna offentliggjordes på tävlingsdagen och inkluderade bland annat moment som bowling, där spårvagnen ska slå ned så många jättekäglor som möjligt genom att nödbromsa mot en boll, varianter på precisionsstopp där föraren ska stanna på olika typer av markeringar och hastighetstest där föraren ska köra så nära 30 km/h som möjligt utan att använda hastighetsmätare.

Arrivas lag bestod av Linnea Berglund och Mikael Gustafsson som båda till vardags är förare på Tvär- och Nockebybanan i Stockholm.

Totalt deltog 23 lag och förutom Arrivas lag från Stockholm deltog även ett lag från Göteborg.


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund