2020-02-25 15:37Nyheter

Arriva har de nöjdaste resenärerna i SL:s spårtrafik 2019

Nockebybanan, nya vagnar. 
Foto: Petrus SarmentoNockebybanan, nya vagnar. Foto: Petrus Sarmento

I den färska rapporten Upplevd kvalitet om resenärsnöjdhet i SL:s och Waxholmsbolagets trafik för 2019 är Nockebybanan den spårtrafik som får bäst betyg av alla. Mätetalet är Nöjd Kund-Index (NKI) och Nockebybanan får den fantastiska siffran 96 av maximalt 100. Arriva som utför trafiken ser detta som en stor framgång som gjorts möjlig av våra duktiga och engagerade medarbetare.

Rapporten bygger på ombordundersökningar i alla SL:s trafikslag i form av ca 12 000 intervjuer. Som resenär får du svara på 14 frågor om bland annat nöjdhet, tidshållning, trygghet och trängsel.

Tvärbanan, vars trafik också utförs av Arriva, ligger även den över snittet inom SL:s spårtrafik och får ett NKI på 89, också det en väldigt bra siffra.

Arriva är naturligtvis jätteglada och stolta över det här resultatet och kommer fortsätta arbeta för att göra våra resenärer ännu nöjdare.Om VR Sverige

Arriva är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa, med över 53 000 anställda och levererar 2 miljarder resor per år över 14 europeiska länder. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Vi är en del av Deutsche Bahn (DB), ett av världens ledande passagerare- och logistikföretag, och ansvarar för DB: s regionala persontransporter utanför Tyskland. Arriva har, förutom i Sverige, verksamhet i Tjeckien, Kroatien, Danmark, Ungern, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien och Storbritannien.

Kontaktpersoner

Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund