2017-08-22 15:13Nyheter

Arriva förstärker kapaciteten på tågen från Vallentuna i rusningstrafik.

null

Efter trafikstarten av Kårstalinjen i veckan har det visat sig att fler resenärer än väntat åker från Vallentuna. Under morgon- och eftermiddagsrusning har tågen varit fullsatta. Arriva kommer därför från och med onsdagen den 23 augusti att fördubbla kapaciteten på tågen i morgonrusningen, från tre till sex vagnar på avgångarna klockan 7.08 och 8.08 mot Stockholm. De tåg som avgår från Vallentuna klockan 7.23, 7.38 och 7.53 har redan sex vagnar.

Från och med vecka 35 kommer även vissa eftermiddagsturer mot Vallentuna att förstärkas.

Kårstalinjen körs med begränsad trafik fram till den 9 december

Mellan 20 augusti och 9 december går Kårstalinjen med begränsad trafik. Till Kårsta går tågen en gång per timme, till Lindholmen två och till Ormsta normalt fyra gånger per timme. Under rusningstid går tågen något oftare till Lindholmen och Kårsta.

Anledningen är att det fortfarande bara finns ett spår förbi Roslags Näsby. När Österskärslinjen öppnar är dock bygget av dubbelspår klart och snabbtågen kommer tillbaka igen. Trafiken kommer då åter gå med sex avgångar i timmen från Ormsta. 


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund