2016-07-26 11:00Bloggpost

​Vandra längs den blå leden ​

null

Under sommaren tipsar Arriva om utflyktsmål som nås med kollektivtrafiken och inte kostar mer än en buss- eller tågbiljett. Idag är vårt tips den 35 km långa blå vandringsleden från Vaxholm till Domarudden.

Den blå vandringsleden nås lätt med kollektivtrafiken och går genom ett fint kulturlandskap. Den sträcker sig från hamnen i Vaxholm till Domarudden i Österåker, via det vackra Bogesundslandet. För den som vill variera sig eller vandra en längre sträcka knyts den ihop med Roslagsleden i Löttinge, Täby.

Leden är lätt att följa med blå skyltar och ofta med avståndsmarkeringar, det finns också flera natursköna rastplatser där man kan njuta av sin matsäck. En karta över leden går att köpa hos t.ex. turistbyråerna i de kringliggande kommunerna för 60 kronor.

Så tar du dig hit: leden nås på flera sätt med kollektivtrafiken. Du kan ta buss 670 till Kulla Vägskäl eller till Vaxholm eller ta Roslagsbanan till Rydbo, beroende på vilken sträcka och hur långt du vill vandra.  


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund