2016-07-12 11:00Bloggpost

Upptäck Järvafältens naturreservat

null

På Järvafältet i Stockholm finns många sätt att spendera en sommardag, ta buss 178 till Husby eller buss 525 till Viby och promenera ut i den varierade naturen med sjöar, odlingslandskap och ekbackar. 

Fram till 70-talet var området, som gränsar till fem kommuner, ett militärt övningsfält. Idag finns massor av gångvägar och stigar i området, t.ex. vandringsleden Järvaleden på 35 km och Järva cykelled, en ringled på sju mil som du kan ansluta till från pendeltågsstationerna kring fältet. 

På Järvafältet finns också flera gårdar, t.ex. Bögs gård som är en bondgård och visningsgård som är öppen för allmänheten. Här kan man träffa många olika djur; kalvar, grisar, getter, höns, kaniner och marsvin. Vid vissa tillfällen arrangeras familjedagar med ponnyridning.

Vid gården finns en raststuga där man kan äta matsäck och också ett café.

På Järvafältet finns också tre sjöar, t.ex. Ravalen som har en liten badplats med flytbrygga.

Foto lånat av Bögs Gård.

Så tar du dig hit: ta buss 178 till Husby eller buss 525 till Viby, Sollentuna. 


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund