2015-07-28 07:45Bloggpost

Taggigt utflyktsmål med Östgötapendeln

Smultronställe nummer 9 i Arrivas serie om spännande utflyktsmål dit du enkelt tar dig med kollektivtrafiken är kaktusplanteringen i Norrköping!

Hur kaktusplanteringen kom till är en historia väl värd att berätta. Omkring 1910 fick kommunens parkförvaltning en omfattande kaktussamling av en byggmästare i staden. En av hans bästa vänner var sjökapten och efter varje resa kom kaptenen med nya kaktusar till byggmästaren. Den taggiga samlingen växte och hemmet hade snart krukor med vassa växter överallt. Byggmästarens hustru sägs ha blivit förtvivlad och bett honom välja mellan henne och kaktusarna. Byggmästaren funderade ett tag, men valde sedan att göra sig av med samlingen varvid han skänkte alla sina kaktusar till staden. Det är kärlek det!

Med tiden har kaktussamlingen utökats. Varje år planteras 25 000 kaktusar som tillsammans bildar ett motiv som är olika från år till år.

Till Norrköping åker du enkelt med Östgötapendeln. Tidtabeller hittar du här: https://www.ostgotatrafiken.se/linje/ostgotapendeln/

För att komma till kaktusplanetringen går du av vid Norrköpings resecentrum, korsar Norra promenaden och fortsätter Drottninggatan i riktning mot Motala ström tills du har passerat Slottsgatan. I hörnet ligger Carl Johans park och kaktusplanteringen är placerad i mitten av parken.

Foto lånat av sverigesradio.se


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund