2016-06-30 10:55Bloggpost

​Ta buss 575 till Sveriges första stad!

null

Med buss 575 från Märsta station kommer du till Sigtuna, Sveriges första stad, som grundades av Erik Segersäll kring år 970. Här kan du strosa längs Stora Gatan, som ligger på samma plats idag som när staden grundades enligt Eriks stadsplan.

Längs med Stora Gatan finns många pittoreska trähus och vid Stora Torget hittar du Sigtuna Rådhus, som sägs vara Sveriges minsta. Det är också en stad med många trevliga caféer; det kanske mest kända är Tant Bruns kaffestuga som huserar i vad som tros vara Sigtunas äldsta trähus från 1600-talet.

För den historieintresserade är ett besök i Sigtuna ett måste. Här har över 600 fornlämningar hittats, varav 35 runstenar De flesta fynd har gjorts inne i stadskärnan. För den som vill veta mer om stadens långa historia rekommenderas ett besök på Sigtunas museum (inträde under sommaren).

Missa inte heller en promenad längs Sigtunas mysiga strandpromenad och njut av en glass i solen.

För mer information om vad som finns att göra och se www.destinationsigtuna.se

Foto från Destination Sigtuna. 

Så här tar du dig hit: ta buss 575 från Märsta station.


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund