2016-07-06 11:00Bloggpost

​Populärt picknickmål med lianer och växthus

null

Botaniska trädgården vid Lunds Universitet, eller Botan som den kallas av lundensarna, sträcker sig över åtta hektar och är en populär besöksplats under vår- och sommarmånaderna. 

De stora gräsmattorna inbjuder till picknick bland grönskande blommor och i växthusen finns nio olika avdelningar med klimat och växter från hela världen. Här finns både lianer och exotiska kryddor och blommande orkidéer och såväl trädgården som växthusen är gratis att besöka.

Botans uppdrag är att lära allmänheten mer om botanik och hortikultur och det är gratis att besöka trädgården. Här finns också en butik och ett café för den som vill.

Så tar du dig hit: med Pågatåget till Lund och därefter en promenad på ca 15 min eller en av lokalbussarna från stationen. 


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund