2016-07-12 10:59Bloggpost

Kvarnen - ett utflyktsmål för hela familjen!

null

Särdals Kvarn i Haverdal strax norr om Halmstad uppfördes 1890 och var i drift fram till 1967. Med sina sex våningar och fyra malningsstenar är den en av Nordens största. Idag är den ett utflyktsmål som passar hela familjen.

Man kan ta sig en tur upp i kvarnen eller sitta i skuggan av de stora vingarna och njuta av något gott att äta och dricka. Det finns både butik och café i anslutning till kvarnen.

Sedan 1980 är Särdals Kvarn ett byggnadsminne och nuförtiden ägs och drivs kvarnen av Hallands Fruktindustri med målet att vårda denna del av den Halländska kulinariska kulturhistorian för framtida generationer.

Foto lånat av Särdals Kvarn. 

Så tar du dig hit: med buss 350 från terminalen i Halmstad. Resan går genom böljande landskap och turen tar cirka 20 minuter. Hållplatsen heter lägligt nog Särdals.


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund