2015-08-04 08:10Bloggpost

Gör en pilgrimsvandring mellan Motala och Vadstena – Östgötapendeln tar dig dit och hem igen

null

Birgittaleden är en pilgrimsväg som knyter ihop delar av den heliga Birgittas liv, i dåtid och nutid. Leden i sin helhet går mellan Linköping och Vadstena och delas upp i fyra etapper. Vårt tionde smultronställe i Arrivas serie om spännande utflyktsmål dit man enkelt tar sig med kollektivtrafiken är den fjärde etappen av leden som sträcker sig 18 kilometer mellan Motala och Vadstena.

Vandringen bjuder på fantastisk utsikt över Vättern och en slingrande väg genom Östergötlands vackra landskap. Längs med Birgittaleden finns det gott om ställen att stanna och vila på och också gott om mataffärer och restauranger. Den fjärde etappen utgår från STFs vandrarhem i Motala och slutar vid Vadstena klosterkyrka. På Pilgrimscenters hemsida kan du ladda ner kartor och vägbeskrivningar.

När du kommer fram till Vadstena kan du avsluta din vandring i Klosterkyrkan, där Birgittas relikskrin finns eller i S:ta Birgittas kyrka i Birgittasystrarnas kloster Pax Mariae. Den som vill ha en autentisk pilgrimsupplevelse kan bli mottagen i Vadstena med en framkomstbön, men då måste man i förväg meddela Pilgrimscentrum sin ankomst. För tio kronor får man då också ett pilgrims-certifikat som visar att man har vandrat Birgittaleden.

Så här tar du dig dit och hem: Stig av Östgötapendeln på Motala Central. Ta därifrån buss 303 mot Bråstorp västra och gå av vid hållplats Sandåsvägen.

När du kommer fram till Vadstena är det tio minuters promenad från klostret till stationen där Östgötapendeln avgår. (Kartor över Motala och Vadstena hittar du i resurslänkarna nedan).

Foto lånat från www.naturkartan.se


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund