2017-03-21 16:13Bloggpost

Förberelserna inför Paris i full gång för Team Rynkeby

null

I sommar cyklar alla Team Rynkeby-lag till Paris för att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden. Arriva sponsrar i år tre av lagen. 

Mattias Wrangtorp, projektledare på Arriva och en del av Team Rynkeby Helsingborg, berättar hur förberedelserna inför Paris-cyklingen går.

Var i förberedelserna är ni i Team Helsingborg just nu?

- Vi i teamet har haft en lång innesäsong, kombinerad med många events för att samla in pengar. Teamet ligger bra i fas både träningsmässigt och insamlingsmässigt. Alla är dock nu lite som kalvar och vill ut på sina cyklar. Cyklarna kom rekordtidigt i år så det blir lite tjuvtränande innan den officiella uteträningen startar den 1 april.

Utesäsongen för teamet består annars träningsmässigt av två gemensamma kortare pass i veckan och ett längre distanspass på helgen, där det sistnämnda passet ligger på mellan 6 och 20 mil, berättar Mattias. Målet är att alla ska ha cyklat 250 mil innan avresan den 8 juli. Dessutom är det två inplanerade träningsläger där man cyklar både lördag och söndag.

I år är det tredje gången du deltar i Team Rynkeby. De två tidigare gångerna som cyklist och i år som ansvarig för serviceteamet. Vad är det som driver dig?

- Egentligen var det från början en önskan om att vara med och göra skillnad. Jag och min sambo hade bekanta som varit med och på det sätter fick vi upp ögonen för projektet. Vi är båda friska och vi kan, så därför känns det självklart att man ska var med göra skillnad. Sedan är det fantastiskt kul projekt, jag har under dessa år fått så många nya vänner samtidigt som man mår bra, både i kropp och själ.

Hur kommer man med i ett Rynkeby-lag? 

- Till Helsingborgslaget söker cirka 120 personer varje år och cirka en tredjedel väljs ut efter intervjuer. Vi är 40 cyklister och 10 stycken i serviceteamet. Åldern varierar mellan 17 och 66 år och det är viktigt med en blandning av åldrar och kön inom laget. 

Det ställs inga krav på tidigare cykelvana för att komma med. Visst är det en fördel med viss träningsvana, men det finns faktiskt de som sätter sig på tävlingscykeln första gången i april och tre månader senare cyklar till Paris. Det är coolt att se lagmedlemmarnas utveckling. 

Alla lag samlar in pengar till Barncancerfonden under hela året. Hur görs det?

- Ja, den viktigaste delen av projektet är att vi samla in pengar till Barncancerfonden. Det görs via olika events och genom att hitta sponsorer. I år går ju till exempel Arriva Sverige in och sponsrar tre lag. Det blir en donation som går direkt till Barncancerfonden. Förra året skänkte de svenska lagen 18,9 miljoner kronor, vilket är helt fantastiskt.

Det kostar också att vara med i laget?

- Allt som samlas in under året går oavkortat till Barncancerfonden och vi som deltar bekostar deltagandet själva. Det kostar mellan 25 000 och 30 000 kronor, beroende på om man behöver köpa cykel och extra kläder eller cykelskor. I kostnaden ligger saker såsom cykelkläder, övernattningar på resan ner till Paris, träningsläger och naturligtvis resan hem från Frankrike. Det är ju inte så många som väljer att cykla hem.


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund