2016-08-09 10:59Bloggpost

Besök det kungliga Drottningholm!

null

Vårt nionde smultronställe den här sommaren är ett besök på kungliga Drottningholm! Ta buss 301-323, 176 eller 177 från Brommaplan till kungafamiljens hem som är en del av UNESCO:s världsarvslista!

Det är Sveriges bäst bevarade kungliga slott från 1600-talet och vill man inte betala inträde för slottet kan man lätt spendera en dag i trädgården och parken. Barockträdgården, från slutet av 1600-talet, är inspirerad av de strikta och symmetriska slottsträdgårdarna i Frankrike.

Gillar man ett mer böljande parklandskap finns också den engelska parken med dammar, kanaler, öar och vackra broar. Här är landskapet mer böljande med stora gräsmattor, trädalléer och slingrande promenadstråk.

Ta också en promenad till Kina slott, det kinesiska lustslott kung Adolf Fredrik överraskade drottning Lovisa Ulrika med på hennes födelsedag 1753 och häpna över den detaljrika rokokoinredningen och färgrikedomen. Slottet är öppet för egen rundvandring under sommarmånaderna.

Så tar du dig hit: ta buss 301–323, 176 eller 177 från Brommaplan.


Om VR Sverige

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del i Arrivkoncernen som i sin tur ägs av Deutsche Bahn. DB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Berlin. Man har verksamhet inom logistik- och transportsektorn och är 291 000 medarbetare i 130 länder.


Kontaktpersoner

Pressjour
Pressjour
Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund